Допоможіть розробці сайту, ділитися статтею з друзями!

Зовсім несподівано звичайний редактор рівнів у всесвіті Маріо став дуже популярним у фанатів франшизи. І боси Nintendo здорово вирішили, що такий проект заслуговує на сіквел, який, хоч і не надто відрізняється від попередньої частини, але має низку унікальних особливостей. Пора б зробити огляд Super Mario Maker 2 і зрозуміти, чи варто платити за гру такі гроші і, відповідно, купувати заради невеликої кількості ексклюзивів платформу Nintendo Switch.

Огляд Super Mario Maker 2: розбір основних моментів

-

Отже, Super Mario Maker 2, продовження гучного проекту, що є глибоким редактором рівнів з великою кількістю можливостей, красивою картинкою і зручним інтерфейсом користувача.Якимось магічним чином він перетворився на окрему гру, яка захоплює і звичайних геймерів, і популярних блогерів, які бажають довести, що їм під силу пройти навіть найзамороченіші локації користувача.

Відео: трейлер гри Super Mario Maker 2

Сюжет

-

Однією з головних відмінностей Super Mario Maker 2 від приквела є присутність повноцінного сюжету. Нехай історія та проста, але вона є! І в ній вам доведеться витратити величезну кількість часу, допомагаючи улюбленим героям подолати труднощі, що виникають на шляху.

Головне завдання сюжету (в принципі, як і в будь-якій іншій грі) - це демонстрація гравцям більшої частини можливостей Super Mario Maker 2. Вам потрібно буде відбудувати замок принцеси Піч, для чого буде потрібно дуже багато грошей. Видобувати капітал по-старому доведеться шляхом виконання різноманітних квестів, яких тут налічується більше сотні.Кожне завдання відбувається на новому рівні, виконаному в оригінальному стилі. Одним словом, вийшов такий вступ, що затягнувся, після якого можна буде переходити до найцікавішої частини - проходження рівнів, створених самими гравцями.

З приводу реграбельності відразу варто сказати, що її тут немає (крім тих самих локацій, створених самими гравцями). Вам не доведеться по кілька разів проходити ті самі рівні, щоб наформити додаткову кількість монет або відшукати добре сховані схованки. У простого користувача на завершення повного циклу місій піде приблизно 7 годин, що дорівнює тривалості історії бюджетного ААА-проекту.

Різноманітний геймплей

-

Як було сказано вище, рівні Super Mario Maker 2 можна створювати абсолютно різні. Більше того, не буде однакових локацій, оскільки інструментів у редакторі так багато, що у вас можуть закінчитися ідеї, але ніколи не закінчаться інструменти.Серед доступних локацій є місце для рівнів:

• У космосі або під водою;
  • З проходженням на чашці або в машинці;
  • На час, кількість зірок і так далі.

Хтось із геймерів отримає від Super Mario Maker 2 задоволення, а хтось зможе назвати цю гру найскладнішою в житті. Не кожен бос з Dark Souls здатний завдати стільки неприємностей, скільки ви отримаєте на черговій локації в цьому веселому та яскравому проекті.

Режим «Марафон» та мультиплеєр

-

Якщо вам сподобалася сюжетна лінійка квестів, інші режими в Super Mario Maker 2 вас порадують ще більше. На попередній платформі Wii U творчо-підкованих людей було достатньо, але Switch набагато популярніший, а тому і контенту тут буде в рази більше. Одним словом, застрягти в онлайні гравці зможуть на добрі сотні годин (за наявності інтересу та любові до всесвіту Маріо).

Якщо ви пам'ятаєте, то в попередній частині Maker`а був режим гри 100 Mario Challenge (на проходження пачки рівнів видавалося 100 життів), але у сіквелі розробники замінили його на Марафон. У ньому були зняті обмеження життя, але нові рівні з'являються нескінченно. Загалом режим викликав спірні почуття у користувачів, більшості подобалася колишня задумка. Але хардкорники оцінили і новацію, в якій гравцям доводилося більше цінувати бонуси, що трапляються на рівнях, і не витрачати життя на дрібниці. Коли ставитимете рекорди, то і у світовому рейтингу серед інших гравців також зможете зайняти високі позиції.

-

Кожен рівень, що існує в грі, ви зможете пройти в кооперативі з другом або в команді до чотирьох гравців. Граючи з друзями, ви можете виставити умови, в яких потрібно просто всім чотирьом дійти до фінішу, змагаючись, або для об'єднання зусиль, щоб для перемоги було достатньо присутності хоч одного з вашої команди в кінцевій точці.Іншими словами, насолоджуватися і потіти ви можете з приятелями, потрібно лише щоб у кожного з вас був закачаний рівень і було хороше інтернет-з'єднання, так як Super Mario Maker 2 дуже до цього вимогливий.

Любителі кооперативної гри також гідно оцінять можливість розбавити редактор присутністю друга. Режим «Буд-дует» дозволить вам запросити в свій рівень друга, віддавши йому другий геймпад.

Оцінка рівнів

-

Також у Super Mario Maker 2 з'явилася можливість оцінити рівень користувача, додавши оригінальний коментар для його автора. Раніше гравцям не була доступна подібна функція, хоча у вас частенько могло виявлятися бажання висловити все, що думаєте про людину, яка напхала в одну кімнату більше десятка Боузерів. Тепер ви можете не стримуватися і «радувати» інших користувачів своїми «побажаннями здоров'я».

А оцінити можна буде багато, адже зараз функціонал для створення оригінальних рівнів суттєво розширився! Тут ви можете знайти:

• Рівні з математичними рівняннями;
  • Головоломки з новими механіками та техніками проходження;
  • Випробування з проходженням на час та багато іншого.

До речі, самі творці рівнів також отримали низку нового функціоналу. Наприклад, тепер можна призначити рівню свій тег для сортування за певною темою, позначити його в окрему категорію (наприклад, рівні на якийсь час) і надрукувати довгу назву з посланням для фанатів.

Якщо вам сподобався рівень, ви завжди зможете поділитися посиланням на нього зі своїми друзями. Вибрати відповідні локації можна буде, перейшовши в розділ з рівнями, що набирають популярність, або найбільш граються «на зараз».

Створення рівнів

-

Механіка створення нових рівнів у Super Mario Maker 2 також набула певних змін. Наприклад, тепер робити свої локації можна і в стаціонарному, і портативному режимі. Доступний функціонал зі створення блоків, що бракують, а видалити непотрібні можна за допомогою гумки практично моментально. Щоправда, робити це пальцем не дуже зручно, рекомендується мати стілус, який суттєво полегшує процес взаємодії з грою.

Для зручності користувачів робочий простір поділено на квадрати, а функціональні кнопки розміщені по краях інтерфейсу користувача. Зверху будуть показуватися ті дії, які ви здійснили нещодавно або використовуєте найчастіше, щоб полегшити доступ до них.

-

Розробники приділили увагу і косметичним моментам – стилям та темам. До перших, окрім класичних Super Mario World, Matio Bros U.та іншим, додався Super Mario 3D World. У ньому ви зможете створювати всі доступні об'єкти, але працювати доведеться у знайомому 2D-форматі, ніякого повноцінного 3D тут немає. Що стосується тим, то всього їх поки що 10, включно з пустелею, снігом та нічною темою. Надалі, немає сумнівів, розробники додадуть нові елементи, тому що кожну свою гру команда з Nintendo підтримує протягом тривалого часу.

Відео: проходження Super Mario Maker 2 у кількох частинах

Якщо підсумувати все вищесказане, то можна точно сказати, що Super Mario Maker 2 став дуже вдалим продовженням цікавої та веселої гри. Сіквел врахував помилки з попереднього релізу і увібрав багато нового, що розробниками було впроваджено дуже грамотно і гармонійно. Нові функції та механіки перетворили «Маріомейкера» на відмінну розвагу, яка доставить багато позитивних емоцій і гравцям-одинакам, і цілим компаніям геймерів.

Категорія: